zaterdag 16 april 2016

Almeloos kwartiertje niet genoeg voor Luctor E1

In de eerste 15 minuten van de wedstrijd tegen Stevo E1 leek Luctor E1 de goede lijn van een week geleden voort te zetten toen Quick'20 met prachtig combinatievoetbal over de knie werd gelegd (2-6). Vanaf de aftrap legden de Almeloërs de gasten uit Geesteren hun wil op. Al na vier minuten schoot Gijs de thuisploeg verdiend op voorsprong. Ook daarna was Luctor nog even heer en meester op het veld. Dit duurde tot ongeveer 10 minuten voor rust. Vanaf dat moment kwam Stevo gevaarlijker voor de dag terwijl er bij Luctor zand in de machine kwam. Stevo maakte voor rust gelijk waarna Luctor in een neerwaartse spiraal belandde. In de tweede helft kwamen de bezoekers snel op voorsprong. Luctor probeerde zich met opportunisme terug in de wedstrijd te voetballen, maar faalde hierin jammelijk. Uit een slimme counter scoorde Stevo 1-3 waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Tien minuten voor tijd maakte Wout het nog even spannend toen zijn geblokte schot de goal in frommelde maar in de slotfase had Luctor niet de overtuiging om er nog een gelijkspel uit te slepen. Het was juist Stevo dat telkens in de omschakeling de gevaarlijkste kansen kreeg. Deze werden allemaal door een prima keepende Sepp gepareerd. Eindstand 2-3.

Dat de jongens van coach Robbie en assistent Dilano een aardig potje voetbal op de mat kunnen leggen - als ze zin hebben - is bekend bij de volgers van Luctor E1. Alleen is het met hun spel net als met het aprilweer in Nederland, de ene dag waan je je aan de Franse Rivièra, een dag later is het regen, wind en hagel. Je hebt zelfs van die aprildagen waar je in één dag alle seizoenen voorbij ziet komen.

Geheel in stijl besloten de heren voetballers van Luctor E1 er tegen Stevo een April-doet-wat-hij-wil-wedstrijd van te maken. In de eerste minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren. Stevo kreeg geen milimeter ruimte door het afjagen van de voorwaartsen van Luctor. Ook in balbezit was Luctor uitstekend op dreef. Het positiespel was uitstekend verzorgd waardoor de speler aan de bal telkens minstens één medespeler had om aan af te spelen. Hierdoor leek het of er achter elke pass die gegeven werd een idee zat.

Het contrast kon niet groter zijn. Luctor liet de bal het werk doen, Stevo hapte naar adem. De openingstreffer kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Wout speelde Gijs aan die goed wegdraaide van zijn bewaker. Met een bekeken schot dat nog iets geblokt werd door een Stevo-been stuiterde de bal in de linkerhoek. Noah trapte er voor de zekerheid nog tegenaan maar toen was de bal al over de doellijn. 1-0 door Gijs!

Gijs maakt 1-0

Ook in de fase na de goal was het Luctor dat de klok sloeg. Een vrije trap van Wout belandde via Gijs op de lat. Ook Glenn liet zich meteen gelden nadat hij was ingevallen. Zijn vliegende volley à la Neeskens tegen Brazilië (met Gijs in de Cruijff-rol) had meer verdiend. Luctor kreeg de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien - dit hebben we eerder gezien - maar liet dit na. Tegen een gevaarlijke counterploeg als Stevo is dit dodelijk.

De vrije trap van Wout gaat via Gijs tegen de lat

De sliding-volley (á la Neeskens) van Glenn gaat net over

De bezoekers kregen door een betere mandekking na verloop van tijd meer vat op het spel van Luctor waardoor de gastheren meer moeite kregen om diep in vijandelijk gebied door te dringen. Stevo kroop uit zijn schulp en bij de tweede kans was het raak. Luctor verdedigde slecht uit waarna een vrijgelaten Stevo-er op links kreeg de bal aangespeeld kreeg voor de simpele gelijkmaker.: 1-1.

Deze klap kwam hard aan want in het vervolg van de wedstrijd verdween het prima verzorgde voetbal van Luctor E1 als sneeuw voor de zon. Toen Stevo vlak na rust op voorsprong kwam maakte frustratie en machteloosheid zich meester van het team. Het had óf geen ideeën meer, of het maakte de verkeerde keuzes. Met opportunistisch voetbal probeerde Luctor het tij te keren. Dit lag in het straatje van Stevo dat de boel dichtspijkerde en loerde op de counter. De bezoekers kregen met deze tactiek nog een paar flinke kansen maar vonden telkens Sepp op hun weg. Op één Geesterense aanval moest Sepp het antwoord schuldig blijven na een snelle uitbraak van Stevo die de Luctorverdediging helemaal openscheurde. 1-3 met nog een kwartier te gaan. De tijd begon te dringen voor Luctor.

Sepp moet zich meer dan eens strekken

In hun ongeduld probeerden de Luctorspelers - bij gebrek aan iets beters - het een paar keer van afstand. Al hun schoten gingen naast of over. Iedereen langs de kant legde zich al neer bij een nederlaag voor Luctor toen Wout het met een lastig stuiterend schot toch nog weer spannend maakte.