zondag 27 september 2015

Hoofdredacteur E1-Blog en Teun te gast bij Luctor 1 - Wijhe 1

Hallo Luctor E1-fans,

Vorige week landde er de volgende brief van het Luctorbestuur bij uw Luctor E1-verslaggever op de deurmat :

Geachte hoofdredacteur van het Officiële Luctor et Emergo E1 Blog en hallo Teun,
Graag nodigen wij jullie uit om verslaggever & pupil van de week te zijn tijdens de wedstrijd Luctor et Emergo 1 - Wijhe'92 1 op zondag 27 september a.s. 14.00 uur.
De verslaggever & pupil van de week verwachten wij samen met zijn vrouw / mama om 12.30 uur in de kantine. Verslaggever en vrouw worden uitgenodigd in de bestuurskamer voor een kopje koffie. Teun maakt mee: de wedstrijdbespreking, warming-up, doet de aftrap en volgt de wedstrijd vanuit de dugout met de wisselspelers.
De verslaggever van de week mag exclusief aanwezig zijn bij de ontvangst van de tegenstander en de scheidsrechter alsmede de officiële plichtplegingen in de bestuurskamer. Daarnaast zal zijn verslag integraal op de website van Luctor et Emergo geplaatst worden. 
 Natuurlijk is er voor Teun en de verslaggever een leuke attentie. Teun hoeft alleen maar zijn voetbalschoenen en de verslaggever alleen zijn camera mee te nemen.
..........
Met vriendelijke sportgroeten, namens de jeugdcommissie
Erik Soer
Als je als eenvoudig Luctor E1-verslaggever en als Luctor E1-pupil de kans krijgt om te proeven van het grote werk, dan is de keuze snel gemaakt, die pak je met beide handen aan.

Zo gezegd, zo gedaan. Teun had op zaterdagavond al zijn voetbalspullen klaar gelegd en zijn papa zorgde er voor dat hij een volle batterij en een lege SD-kaart in zijn camera had zitten. Tot zijn schrik zag hij op zondagochtend, toen hij poes Jimmy brokjes gaf, dat hij van de spanning vergeten was om zijn smartphone op te laden. Die had hij nog hard nodig voor het maken van notities. Gelukkig was het nog vroeg (hij hoefde zich pas om 12:30 uur te melden in de kantine van Luctor) dus er was nog alle tijd om de telefoon op te laden. Gelukkig maar.

Nadat hij zijn telefoon in de oplader had gezet keek hij even naar buiten om het weer te peilen. Hij zag een helderblauwe hemel, her en der versierd met friswitte katoenproppen, kortom perfect weer voor een pot voetbal.

Teun en zijn papa en mama konden dus lekker op de fiets naar Luctor toe. Toen ze gedrieën om 12.28 uur Sportpark De Horst op kwamen fietsen werden ze verwelkomd door Henriëtte, de onvermoeibare Luctorduizendpoot. Zij nodigde hen uit voor een kopje koffie en een glaasje fris in de bestuurskamer.

Allemaal leuk en aardig, maar Teun en zijn papa wilden eigenlijk liever meteen naar de spelers van het eerste toe. Ze dronken hun koffie en Sisi "met blauwe dop" gauw op want het team had zich al verzameld aan de bar in de kantine. Ze gingen snel een praatje maken. De sfeer in het team was gemoedelijk. Chris Boddeman en Maik Poelakker, Teuns idool bij Luctor 1, stelden de pupil van de week meteen op zijn gemak.

Wat zeg je nou Teun? Vind je Poelie de beste van Luctor? 
Even later was het tijd voor de teambespreking. Coach Kenan had een uitgebreide powerpoint gemaakt en zette de boel meteen op scherp. Iedereen zat nog niet, of er volgde een stevige donderpreek. Het leek wel of het rust was en Luctor met 0-1 achterstond, zo gedreven ging hij van start. De drie punten moesten in Almelo blijven, punt! De spelers waren meteen wakker geschud en keken gehoorzaam naar het scherm en luisterden aandachtig naar het uitvoerig uitgewerkte plan de campagne. Toen coach Kenan zag dat iedereen bij de les was, temperde hij zijn stemvolume en vervolgde hij op rustige toon zijn verhaal.

Ook Teun was een en al oor. Een tactische bespreking van een ex-profvoetballer dat maakte hij immers ook niet elke dag mee.

Teun (rechts) steekt veel op van de aanwijzingen van coach Kenan
Na de bespreking was het eindelijk tijd voor de warming-up.









Ondertussen had ook Luctor F8M (het "Team van de week") zich gemeld aan de zijlijn van Veld A. De meiden hadden de grootste lol en hadden er zin in.  

De meiden van Luctor F8M

Teun gaat op de foto met zijn Luctoridool (genomen door de best nog athletische mama van zijn Luctoridool)
Wie goed kijkt ziet dat de hoge toss van Teun nog net op de foto past

Na de officiële plichtplegingen kwam het grote moment voor Teun. Hij mocht als pupil van de week de aftrap verrichten. Het publiek ging er eens even goed voor zitten om te kijken hoe de blonde linksback van Luctor E1 het er van afbracht.

Teun staat klaar om de bal te ontvangen van spits Lars


Hij rent twee Wijhespelers voorbij alsof ze er niet staan...


Teun aarzelt niet en verschalkt de Wijhekeeper met een magnifieke stiftbal.


Doelpunt!!!

Dat kunnen de kenners op de achtergrond wel waarderen, een goal om in te lijsten.

Zo... die heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven met DE goal van de week. Wie weet, had coach Kenan hem straks nog nodig, als de nood aan de man kwam. Hij mocht meteen plaatsnemen in de dug-out. 

De wedstrijd kon nu echt beginnen. 

Tot zover het verhaal van onze E1-held Teun, De pupil van de week. Binnenkort volgt er op deze plek ook een wedstrijdverslag van Luctor 1 - Wijhe 1, verzorgd door De verslaggever van de week, oftewel de hoofdredacteur van het Officiële Luctor Et Emergo E1 Blog. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten