zaterdag 26 september 2015

Luctor E1 de baas in Almelo

In een derby van wisselend niveau mochten Oranje Nassau E1 en Luctor E1 onderling gaan uitmaken wie zich het predikaat "Beste E-team van Almelo" mocht aanmeten. Luctor begon weifelend maar nadat ON de score had geopend zette Luctor razendsnel orde op zaken. Het opportunistische spel van de bezoekers werd door Luctor beantwoord met snelle uitbraken die uiterst effectief werden uitgespeeld, met 5 Luctorgoals als resultaat. De comfortabele 5-2 voorsprong bij rust werd in een draak van een tweede helft verdedigd door de thuisploeg, die het verder wel geloofde. ON scoorde nog een keer tegen maar de overwinning kwam nooit meer echt in gevaar. Mooi was het niet allemaal, maar met drie punten in de tas tegen rivaal Oranje Nassau hoorde je na afloop niemand klagen. 




Aan het weer kon het niet liggen. De eerste herfstzaterdag van het jaar was er een om in te lijsten. Geen zuchtje wind en geen wolkje aan de lucht. Was ook wel eens fijn, dachten de fans van Luctor E1, die onlangs nog tot op het bot waren natgeregend in de bekerwedstrijd tegen DOS'37. Ook fijn trouwens voor Henriëtte, de huisfotograaf van Luctor et Emergo. Er moesten immers weer vele teamfoto's gemaakt worden en dan zit je natuurlijk niet op herfstbuien te wachten. 

De vaste fotograaf van Luctor E1 had mooi van de gelegenheid gebruik kunnen maken om ook een mooi plaatje te schieten van Robbie, Dilano en hun jongens maar zijn zicht werd helaas belemmerd door de achterpartij van Henriëtte. 


Volgende keer beter dan maar. 

De wedstrijd was zoals gewoonlijk tot in de puntjes voorbereid door coach Robbie. Zijn scoutingsapparaat had ontdekt dat ON over een snelle linksbuiten beschikte. Die moest afgestopt worden door een snelle rechtsback. Die had hij natuurlijk in de persoon van Sil, maar wanneer deze gewisseld werd, was er eigenlijk geen geschikte vervanger.Voor de verandering werd de rappe raslinkspoot Teun daarom noodgedwongen in de wisselperiodes van Sil op rechts gezet. Roeien met de riemen die je hebt was het devies. 

Het team en de fans hadden uitgekeken naar deze wedstrijd. ON was de afgelopen jaren een tegenstander van formaat gebleken. In eerdere confrontaties bij de F1 en E3 had het Luctor een paar keer flink de oren gewassen maar in de voorbereiding van dit seizoen was het Luctor dat ON van de mat had gespeeld. Het was de vraag of dat een uitzondering was, of dat het team onder de bezielende leiding van coach Robbie een stap had gemaakt naar een hoger niveau. Wat de wedstrijd nog extra pikant maakte, was het feit dat ON en Luctor dit seizoen de enige twee teams van Almelo waren die in de hoofdklasse actief waren. De winnaar van dit duel mocht zich dus beste pupillenteam van Almelo noemen. 

De wedstrijd werd geleid door scheids Koray. Net als de vorige keer keek hij met extra aandacht naar de ingooi. Jongens die niet stil bleven staan of wiens inworpzwaai niet vloeiend genoeg was, werden onverbiddelijk teruggefloten. Daar was hij heel scherp op.

Die scherpte was bij Luctor aanvankelijk niet te bespeuren. De eerste klappen werden uitgedeeld door de bezoekers. Een corner vanaf links werd met moeite weggefrommeld door Sepp en kon nog net uit het doelgebied worden weggeroeid voor er een ON-been tegenaan liep. 

Gefrommel loopt nog goed af

Het was de voorbode voor de openingstreffer van ON. De slimme ON-voorwaartsen lokten de Luctorverdediging uit de tent aan de linkerkant van het veld. In plaats van af te wachten hapte Luctor te gretig op de uitnodigende bal. Met een simpele combinatie werd Luctor het bos ingestuurd en kon de ON-spits simpel binnenschieten. Een schitterend doelpunt.

Chiel ziet hoe de bal van Glenn het doel invliegt: 1-1
Nu was Luctor ook wakkergeschud. Bijna vanaf de aftrap scoorde de ploeg uit het niets de gelijkmaker. Chiel speelde Glenn handig aan in de diepte die maar een paar reuzenpassen nodig had om de bal met de punt binnen te prikken. 1-1, Game on!

Er brak een hectische fase aan met kansen aan beide kanten. ON leek te profiteren van balverlies van Wout en liep als een speer op het doel van Sepp af. Ze hadden echter geen rekening gehouden met de onverzettelijkheid van de Luctorback. Nog voordat de rechtsbuiten van ON kon uithalen was Wout al weer terug om hem de voet dwars te zitten. Een staaltje vechtersmentaliteit van de bovenste plank. In de eerste helft was hij sowieso één van de beteren op het veld. Hij won de meeste duels en gooide er zelfs een keer een verdedigende "Zidane" uit.  

Luctor kwam steeds gevaarlijker voor de dag en kreeg een tweetal kansen via Ryan en Chiel. Bij de derde kans was het wel raak. Ryan maaide nog wel finaal over een prima voorzet vanaf rechts van Chiel, maar waarna Glenn achter hem simpel binnen kon tikken, 2-1! 

Kort daarop stond het al bijna weer 2-2 toen de spits van ON vrij op het doel van Sepp kon afstormen. Zijn lage schot werd echter met een katachtige reflex à la Ed de Goeij door Sepp met de voet gekeerd.

Waar ON vergat te scoren, was Luctor wel trefzeker. Bij een Luctorcorner kon de onzekere keeper van ON de bal maar half keren, Chiel was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jassen en zo de voorsprong te vergroten tot twee doelpunten.

Chiel zet goed door bij een corner en maakt 3-1
Voor Luctor was dit zeker geen reden om achterover te kunnen leunen want ON gaf zich nog niet gewonnen. Bijna maakte het de aansluitingstreffer maar het schot van de ON-spits werd goed geblokt door Sepp die de bal recht op zich afgeschoten kreeg. Als een haas bracht Sepp de bal weer in het spel om te kunnen profiteren van de gaten die er waren ontstaan in de achterhoede van ON. De vrijstaande Ryan kreeg de bal net over de middellijn aangespeeld waarna hij er een rush uitgooide. Wanneer Ryan eenmaal op gang is, dan is hij bijna niet meer af te stoppen. Als hij had gewild, dan had hij met bal en al over de doellijn kunnen denderen maar hij besloot om het eens te proberen vanaf de punt van het strafschopgebied. Ryan raakte de bal perfect en die vloog met een strakke diagonaal in de linkerbovenhoek, 4-1! Dit gaf Luctor wat lucht.

De marge van drie goals hield echter niet lang stand. Voor de tweede keer deze wedstrijd stond de achterhoede van Luctor niet goed op te letten. Het liet zijn mannetjes lopen waardoor ON vrijwel ongehinderd 4-2 kon maken.

ON kon echter niet doordrukken en moest toezien hoe Luctor opnieuw zijn voorsprong naar drie bracht. Glenn zette zijn bewaker met een briljante Cruijff-turn voor schut maar zijn schot strandde op de keeper van ON. De doelman had de bal echter niet klemvast waardoor Noah die goed was meegelopen de bal simpel kon binnentikken.

Scheids Koray floot voor rust. De 5-2 ruststand was enigszins geflatteerd, maar wel verdiend. Helaas was hiermee het beste er wel af bij Luctor. In de tweede helft was er niet meer zo veel te beleven voor de Luctorfans. ON probeerde via eindeloos veel doeltrappen van hun keeper op een Engelse manier het tij te keren, met een rommelige tweede helft als resultaat. Van mooie opbouw was er  bijna geen sprake meer. De Luctormiddenvelders hadden moeite hun spitsen te bereiken die veel te passief waren, in plaats van dat ze zich aanboden. 

Daarnaast werd het schouwspel er niet beter op door vele spelonderbrekingen in de tweede helft al kon dat de spelers van Luctor natuurlijk niet deren. De thuisclub kreeg nog wel een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, onder meer via schoten van Teun vanuit de tweede lijn die net over gingen. Ook Chiel kreeg een paar kansen en Noah schoot een mooie volley naast. 



ON kwam nog wel een paar keer in de buurt van de goal van Sepp en scoorde nog één keer tegen, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Het had te weinig in huis om het Luctor nog echt lastig te maken. De wedstrijd kabbelde naar het einde waardoor iedereen blij was dat de wedstrijd eindelijk was afgelopen toen scheids Koray voor het eindsignaal floot. 



"Mund apputzen, drei Punkte!" zei Oliver Kahn ooit nadat hij met Bayern München een lelijke wedstrijd had gespeeld maar wel als overwinnaar van het veld stapte. Zo was het vandaag ook met Luctor E1. Slecht spelen maar toch winnen, nota bene tegen Oranje Nassau. Best een keer lekker. Met deze overwinning nestelt Luctor zich in de middenmoot en kan het zelfs voorzichtig naar boven kijken. Als het volgende week zou kunnen stunten tegen De Esch in Oldenzaal dan is een plaats in de subtop niet eens ondenkbaar meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten