maandag 28 september 2015

Luctor doet goede zaken tegen Wijhe

Voor de verandering mocht uw Luctor E1-verslaggever weer een keer opdraven bij een wedstrijd van Luctor 1 als gastreporter. Hij moest er toch al zijn omdat E1-speler Teun pupil van de week was, dus dan kon hij gelijk de wedstrijd meepikken. Hij miste hierdoor wel het traditionele zondagse bezoekje aan zijn moeder in Enter, maar dat mocht wel een keertje vond hij.

Hij moest zich wel weer een beetje inlezen in het vernieuwde eerste elftal - de spelers van E1 en hun fans kende hij wel - maar al die gasten van het eerste met hun kleurrijke namen had hij niet allemaal paraat. Gelukkig maken ze bij elke wedstrijd van Luctor 1 altijd een programmaboekje met alle spelersnamen, die kwam goed van pas. Vlug stak hij een exemplaar in zijn zak bij wijze van spiekbriefje tijdens de wedstrijd.

Luctor begon sterk aan de match tegen Wijhe. Coach Kenan had zijn jongens tijdens de tactische bespreking in woord en gebaar op het hart gedrukt dat hij met niets minder dan een overwinning genoegen nam en het leek er in de openingsfase op, dat ze zijn opdracht goed in hun oren hadden geknoopt.

De thuisclub had het meeste balbezit terwijl Wijhe een beetje achter de feiten aan liep. Luctor had een paar aardige individuele acties op het middenveld maar kon niet echt in de buurt van de Wijhegoal komen. Hiervoor was het baltempo te laag waardoor Wijhe eenvoudig alles wat op een Almelos aanval leek onschadelijk kon maken. Na een goed kwartier bleek ineens dat Wijhe naast verdedigen, ook vooruit kon voetballen. Met een snelle aanval was het dichtbij de openingstreffer maar het was te slordig in de afronding. In de 24e minuut moest er zelfs aan de noodrem getrokken worden door Luctor. Een speler van Wijhe dreigde door het midden door te breken maar kon ternauwernood afgestopt worden door de nr. 4 van Luctor ten koste van een gele kaart. Nummer 4.... nummer 4, hoe heette die ook al weer.

Het was tijd voor uw verslaggever om het programmaboekje er bij te pakken.

Eens even kijken, 1. Danny Barends, 2. Danny Jacobs (A), 3.Tayar
Kaya, 4. Fatih Genc ...
Het Programmaboekje van Luctor 1 met namen en rugnummers






























Nr. 4 Fatih Genc











Fatih Genc, Fatih Genc????.... heet hij Fatih Genc?

De Nr. 4 ziet er helemaal niet uit als een Fatih Genc.





Nr. 6 Maik Poelakker
Nu we het er toch over hebben... Maik Poelakker met nummer 6 lijkt bepaald niet op zijn moeder.
















En is die nummer 10 werkelijk Ferhat Ayhan?

Nr. 10 Ferhat Ayhan

Uw verslaggever wist het nu ook niet meer. Bij de E1 was het zo makkelijk. Daar heten ze Chiel, Wout, Gijs of Sil en hebben ze koppen die bij hun namen passen. Bij het eerste daarentegen, hebben de mama's van Fatih, Maik en Ferhat wat uit te leggen aan hun echtgenoten zo lijkt het.

Of zou het kunnen dat de selectie in het programmaboekje is opgeschreven door Jules de Korte? Die was toch dood of niet? Hoe het ook zij, uw verslaggever voelde zich behoorlijk hulpeloos langs de lijn, maar de wedstrijd ging er gewoon om door.

Het tweede deel van de eerste helft zakte het niveau van Luctor naar een bedenkelijk peil. Het speelde ideeënloos lange ballen naar voren op de onvermoeibare spits (die volgens het boekje Michael Bolkesteyn heet). Kansen voor Luctor waren er net zo zeldzaam als nuchtere mensen op de Hollandse Avond. Wijhe was nog het meest gevaarlijk toen een aanval over rechts langs de keeper (Danny Barends???) scheerde maar niet werd ingetikt omdat "Mike Poelakker" de bal voor de neus van de Wijhespits wegkaapte.

"Mike Poelakker" kan opruimen voordat de nummer 9 van Wijhe gevaarlijk wordt
Het bleeft 0-0 tot de rust. Uw verslaggever had nu even tijd om wat sfeervolle plaatjes te schieten. Het viel hem op dat er telkens dingen of personen in tweevoud te zien waren:

Twee vlechtjes...
Twee lachbekjes ...

Twee zangers...













Twee KNVB-scouts...

...en twee broekzakken
Hij was zo afgeleid door het randgebeuren dat het eerste deel van de tweede helft een beetje langs hem heen ging. Gelukkig kreeg hij nog wel mee dat Luctor na rust voetballend de zaken beter voor elkaar had. Alle offensieve intenties van de Sallanders werden meteen de kop ingedrukt door een veel alerter opererende Luctorachterhoede. Aanvallend was Luctor ook veel beter dan voor rust. Over de vleugels bestookte het Wijhe keer op keer met snelle acties die twee keer succes opleverden:

Nr. 10 Ferhat Ayan tikt een gemorste bal van de Wijhekeeper binnen. Nr. 7 Sten Middelkamp (met baardje ) juicht al.

De Nr. 13 van het programmaboekje (Delano Wijnholds) schiet Luctor naar een 2-0 voorsprong

Luctor kreeg nog een paar levensgrote kansen om de score verder uit te breiden maar het vizier stond niet meer op scherp. Dit had de thuisclub nog duur kunnen komen te staan toen Wijhe uit het niets de 1-2 aansluitingstreffer maakte. In de slotfase hielden de Almeloërs echter de boel goed dicht waardoor Wijhe Luctor niet meer in verlegenheid kon brengen. De eindstand van 2-1 was dan ook meer dan verdiend. Nr. 9, spits Michael Bolkesteijn werd uitgeroepen tot Man of the Match en werd gefêteerd met een bloemetje.

Man of the Match, Nr. 9 Michael Bolkesteyn


Met deze overwinning klimt Luctor naar de 5de plaats in het klassement en houdt het aansluiting met de top in de Tweede Klasse. Coach Kenan kan tevreden zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten