zaterdag 12 maart 2016

Luctor E1 geniet van het lentezonnetje

Luctor E1 en de competitie zijn dit seizoen geen goede combinatie. Waar het team in oefenwedstrijden, de beker en het TwinGames-toernooi prachtig voetbal heeft laten zien, wil het in de competitie maar niet vlotten. Ook in de derby tegen ON leken de jongens van coach Robbie andere dingen aan hun hoofd te hebben dan voetbal. Waarschijnlijk waren het lentekriebels want het weer was om door een ringetje te halen.

In de afgelopen drie onderlinge ontmoetingen had ON telkens het onderspit moeten delven maar dit keer waren de rollen omgedraaid. Aan alles merkte je dat ON wat recht had te zetten terwijl de kampioenen van het TwinGames-toernooi in Hardenberg leken te denken "We hebben toch al een prijs? 't Is lekker weer, laten we gewoon een beetje ballen in het zonnetje."

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat bij Luctor E1 het besef doordrong dat de wedstrijd al bezig was. Het stond toen al 2-0. Daarna kwamen er eindelijk kansen voor de bezoekers. Noah schoot naast, het schot van Gijs uit een snelle counter werd tot corner verwerkt en even later schoot hij bijna raak uit een "Zidane" toen hij de bal aangespeeld kreeg van Teun die slim zijn man had uitgekapt.

In de slotminuut van de eerste helft was het toch raak voor Luctor. Na een mooie uitgespeelde aanval van ON dacht de thuisploeg te scoren maar Sil gooide zich in de baan van het schot waarna Sepp uiteindelijk de bal kon oppakken. Zijn uittrap belandde bij Glenn die een mooie passeerbeweging in huis had en vervolgens fraai 2-1 maakte. Psychologisch een goed moment zou je denken. Daar dachten de jongens in het blauw op het veld anders over. ON zal zich verbaasd hebben over het gebrek aan tegenstand van hun "Angstgegner". Hadden ze hier drie keer achter elkaar van verloren? Met speels gemak wisten ze na rust hun voorsprong uit te breiden naar 4-1. Toen was het verzet van Luctorkant definitief gebroken.

De spelers van Robbie wilden geen energie meer verspillen aan een wedstrijd die toch al verloren was. De goal die Luctor maakte kwam dan ook van een oranjehemd. De thuisploeg maakte er ook nog drie aan de andere kant waarmee de 7-2 eindstand een feit was.

Lang werd er niet om getreurd. Sommige fans genoten van het heerlijke lentezonnetje, het was tenslotte maar pupillenvoetbal nietwaar? En voor wie zijn ogen de kost gaf, viel er genoeg te genieten.