zaterdag 10 oktober 2015

Luctor E1 speelt al vroeg voor Sinterklaas

De stoomboot moet nog vertrekken uit Spanje, maar kennelijk was dat voor de jongens van coach Robbie en assistent Dilano geen reden om niet nu al kadootjes uit te gaan delen. Tegen hekkensluiter SDC'12 speelde Luctor in fases zijn tegenstander van de mat, maar door concentratieverlies en persoonlijke fouten werd SDC weer terug in het zadel geholpen. Luctor verspeelde knullig een 1-0 en een 3-1 voorsprong waarna het de moed in de schoenen zakte. De Denekampers kregen in de gaten dat er wat te halen viel in Almelo en straften de fouten in de Luctorverdediging onverbiddelijk af. Met het schaamrood op de kaken moest de thuisploeg toezien hoe het mindere, maar veel fellere SDC de wedstrijd naar zich toe trok en met 3-5 de punten mee naar Denekamp nam.

Hiermee is eigenlijk alles wel gezegd over deze wedstrijd. Daarnaast had uw verslaggever geen idee hoe hij over deze pot nog een smakelijk stukje kon schrijven. De vaste kern van Luctor E1 had bovendien ook vast geen zin om na het bekijken van deze wanvertoning het nog eens even lekker na te lezen op het blog.

Hij besloot daarom maar om na de lunch een kijkje te gaan nemen bij de meiden van Luctor MC2 die ging spelen tegen een samengesteld team van SVV'56 en Kloosterhaar. Het werd een leuke wedstrijd met een op- en neergaand scoreverloop. Helaas mocht uw verslaggever van zijn dochter (die ook meespeelde) "ABSOLUUT" geen verslag van deze wedstrijd maken....

Als u belooft dat u het niet doorvertelt, zet ik hier toch stiekem een beknopte samenvatting neer. De wedstrijd begon overigens 20 minuten te laat. Hadden de meiden te lang nodig gehad om zich op te tutten? Nee dat was het niet. De echte reden van de vertraging werd niet helemaal opgehelderd. Hoe het ook zij, Luctor werd er een beetje door in slaap gesust. De bezoeksters hadden hier geen last van en openden de score na een sterkere openingsfase: 0-1.

Gaandeweg de eerste helft kreeg Luctor meer grip op de wedstrijd wat zich vertaalde in enkele kansen die allemaal geen doel troffen. Zo'n tien minuten voor rust brak Puk door een oranje muur van Sibculose en Kloosterhaarse dames. Ze had vrije doortocht naar het doel, ware het niet dat een bezoekster haar onreglementair tegen het gras werkte. Het was een lichte overtreding, maar binnen de zestien, de scheids kon dus niet anders dan naar de stip wijzen. Coach en vlagger van SVV/Kloosterhaar waren not amused, maar daar had arbiter Tanja geen boodschap aan.

Emmi mocht de penalty nemen maar schoot tegen de keepster op, gelukkig kreeg ze de bal terug in de voeten en bij haar tweede poging was het wel raak: 1-1.

Luctor viert de gelijkmaker

Na rust bleef Luctor aanvankelijk een overwicht houden. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van de bezoeksters. De 2-1 voor Luctor kwam dan ook niet als een verrassing. Nienke speelde vanaf het middenveld Puk aan. Deze werd vervolgens geblokt door een stevige Sibculose voorstopster, maar via de kluts en het been van Puk rolde de bal tergend langzaam het Sibculoos-Kloosterhaarse doel in. De meiden van MC2 stonden op voorsprong!

De bal rolt in het doel

De speelster gilden het uit als bakvissen bij een One Direction-concert. Zouden ze eindelijk een keer winnen? SVV/Kloosterhaar stak hier helaas een stokje voor. Even later namelijk, draaiden de bezoeksters de stand weer om naar 2-3, uit twee snelle counters via hun snelle voorhoede . Het leek weer mis te gaan voor Luctor MC2. In de slotfase kreeg Luctor toch loon naar werken toen Emmi een stuiterende bal op hoop van zegen een lel gaf. De bal koos het luchtruim maar viel perfect met een stuit over de keepster van SVV/Kloosterhaar in het doel.

De hoge bal van Emmi...

...stuitert over de keepster

...het doel in: 3-3!

Niet lang daarna floot scheids Tanja voor het eindsignaal. Een spannende wedstrijd met een terechte uitslag. Hiermee werd de kater van de wanprestatie van E1 toch nog een beetje weggespoeld voor uw verslaggever.

1 opmerking:

1. Met veel plezier lees ik wekelijks de wedstrijdverslagen. Des te groter was de teleurstelling toen ik het laatste verslag las. En wel om twee redenen: 1) de tegenstander SDC'12 krijgt niet de credits dit het wel verdiende 2) hoe is het afgelopen met de spelers die betrokken waren bij het scheidsrechterincident ? Een beetje flauw om De Esch stevig de maat te nemen over de aanstelling van de scheidsrechter om vervolgens niet meer op het "wangedrag" van de eigen spelers terug te komen.