zaterdag 30 januari 2016

Waterpret Luctor E1 tegen De Tukkers

In de aanloop naar het voorjaarsseizoen was er een vriendschappelijke pot voetbal geregeld tussen Luctor E1 en De Tukkers E1. De ploeg uit Albergen was een mooie tegenstander om in de praktijk te brengen waar de afgelopen tijd hard op getraind was: combinatievoetbal. Het regende pijpenstelen maar het resultaat mocht er wezen. De trouwe E1-volgers werden in het buitenbad van sportpark De Horst getrakteerd op de ene na de andere mooie aanval. De bezoekers uit Albergen liepen vanaf het begin achter de feiten aan terwijl Luctor zich vele frivoliteiten kon veroorloven. Na twee keer 25 minuten waterpret stond er 7-1 op het scorebord.

De weergoden voorspelden niet veel goeds voor de laatste januarizaterdag. Het zou met bakken uit de lucht gaan vallen. Het was dus zaak om je goed te wapenen tegen de elementen. Paraplu's waren verplichte kost voor het publiek. Uw verslaggever tooide zich in zijn regenpak en Coach Robbie haalde zijn favoriete all-weather trainersjas uit de kast.

Paraplu's waren geen overbodige luxe

Coach Robbie doet een bakkie met de fans

"Heb je die jas van Robbie gezien Dilano?"

"Welkom bij de club Robbie!"

De fans wachtten tot het allerlaatste moment maar een minuut voor de aftrap moesten ze er toch aan geloven. Luctorfan ben je nu eenmaal niet voor je lol.

De spelers van Luctor E1 beseften dat ze het hondstrouwe publiek niet in de steek konden laten. Ze moesten laten zien dat hun fans niet voor niets naar De Horst waren gekomen.

Coach Robbie stelde tot zijn genoegen vast dat zijn jongens vanaf minuut één hun best deden om de traininsoefeningen om te zetten in daden op het veld. Net als in eerdere wedstrijden tegen mindere goden werd ook nu het niveauverschil tussen een Hoofdklasser (Luctor) en een Eersteklasser (De Tukkers) maar weer eens onderstreept. Luctor was op alle fronten De Tukkers de baas op het veld.

Aanvankelijk speelden de gastheren nog met de handrem er op, maar na een minuut of 10 ging het snel. Glenn knalde een voorzet van Sil droog tegen de touwen en hij verdubbelde zijn score een paar minuten later toen hij hetzelfde deed uit een vrije trap van Chiel.

De 3-0 leek direct te zijn ontsproten uit het boek "Combinatievoetbal in de praktijk" van voetbalprofessor R. Barends: Teun speelde Noah perfect aan in de diepte die gelijk doorspeelde naar Glenn op rechtsbuiten, waarna hij zelf richting doel sprintte. Glenn wachtte precies op het goede moment met zijn voorzet. Noah werd loepzuiver aangespeeld en schoot de bal beheerst met de binnenkant voet binnen.

Noah scoort na een aanval uit het boekje
Dat deze goal geen toevalstreffer was bewees Sil even later. Een verzorgde aanval over de linkerflank via Noah en Gijs werd uitstekend via de binnenkant paal binnengeschoten door de uitgewaaierde rechtsback.

Sil schiet binnen na prima aangeven van Gijs
De 4-0 was ook de ruststand. De tweede helft werd hiermee een formaliteit. Luctor liet de teugels wat vieren en ging het publiek vermaken. Spannend was het niet meer maar des te vermakelijker. Wout scoorde met een fantastische indraaier uit een vrije trap, Glenn met een subtiel veegje waarmee hij zijn gevoel voor techniek verraadde maar het mooist werd bewaard voor het laatst. Chiel kwam oog in oog met de te ver voor zijn doel uitgekomen Tukkerskeeper te staan. De lob waarmee hij de ongelukkige doelman verschalkte kwam hem op een open doekje te staan van het dankbare Luctorpubliek. De Tukkers scoorden ook nog een eretreffer waarmee de eindstand van 7-1 compleet was.

Na afloop toonde coach Robbie zich een tevreden mens. "Ik heb me de afgelopen tijd sufgeluld om die kereltjes het combinatievoetbal aan het verstand te brengen, maar het kwam er maar steeds niet uit. Vandaag zei ik dat ik ze niks meer te vertellen had, maar dat ze moesten handelen naar mijn nieuwe lijfspreuk: Geen woorden maar daden!