zaterdag 28 november 2015

Efficiënt Luctor E1 knokt zich boven de streep

In het laatste weekend van november kon Luctor E1 zich veilig spelen wanneer het zou winnen tegen het onverslaanbaar geachte Quick'20. Iedereen wist dat dit wellicht iets te veel gevraagd was. Maar er was nog een andere, meer realistische ontsnappingsroute. Als de concurrentie bestaand uit Avanti, SDC en Vogido, geen punten meer ging pakken in de resterende wedstrijden, dan was Luctor op basis van het veel betere doelsaldo het hoogst geklasseerd en daarmee verzekerd van klassebehoud. 

De opdracht voor Luctor E1 was dus niet om zelf het spel te gaan maken tegen Quick'20, nee het was zaak dat de tegenstanders van Avanti, SDC'12 en Vogido hun sportieve plicht gingen vervullen, terwijl Luctor achterover kon hangen en hopen op een goede afloop. Coach Robbie had daarom een passend trainingsconcept uitgestippeld.

Hij besloot om de maandagavondtraining af te gelasten. Dit was namelijk de beste manier om te trainen op niks doen. Want dat was ook wat er zaterdag van hen verwacht werd. De andere ploegen in de competitie moesten immers voor Luctor de kolen uit het vuur halen.

Alsof de duvel er mee speelde bleek deze onorthodoxe tactiek precies het juiste recept voor de zaterdag. Want wat bleek? De wedstrijd tegen Quick'20 werd afgelast wegens een onbespeelbaar veld B. Luctor E1 kon nu doen waar het op getraind had: niks doen en afwachten hoe de rest het er van af zou brengen.

Toen de uitslagen eenmaal binnendruppelden, bleek dat Robbie's plannetje precies verliep zoals gepland: Vogido - Sparta: 1-2, Avanti - Losser: 1-3, SDC'12 - De Esch: 2-8. Hoppa! Alle concurrenten hadden verloren waardoor Luctor - zonder ook maar een bal te hebben geraakt - een plaatsje opschoof in de ranglijst ten koste van SDC'12. Met nog één speelronde te gaan moet SDC'12 nog een keer verliezen (tegen het sterke ATC'65) en mag Vogido niet winnen tegen BWO. Coach Robbie weet dus wat hem te doen staat.

Met minimale inspanning haalde Luctor E1 dit weekend een maximaal resultaat: het knokte zich boven de streep!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten