zaterdag 5 september 2015

Luctor E1 komt bovendrijven in Vriezenveens waterballet

Het in bloedvorm verkerende Luctor E1 heeft de poulefase van het bekertoernooi in stijl afgesloten met een klinkende overwinning tegen DOS'37. Naast een fysiek sterkere opponent, hadden de jongens van coach Robbie ook te kampen met barre weersomstandigheden en als gevolg daarvan een spekgladde ondergrond. Naarmate het weer langzaam maar zeker opklaarde, ging Luctor steeds beter spelen en scoorde dat het een lieve lust was. Met wonderschone aanvallen werd de thuisploeg van het kastje naar de muur getikt. De fijnproevers die in groten getale uit Almelo naar Vriezenveen waren afgereisd likten er in de tweede helft hun vingers bij af. Eindstand 3-8. 

Tussenbalans na de bekerpoulfase: 3 gespeeld 9 punten, doelsaldo +21. Met deze uitmuntende rapportcijfers kan Luctor met vertrouwen de competitie in de Hoofdklasse 7 tegemoet zien.




Liefhebbers van het Oude Testament kwamen die dag aan hun trekken
Buienradar had weinig goeds in petto op de eerste zaterdag van september. Om half 10 's ochtends stond die dag de aftrap gepland van DOS'37 E1 - Luctor Et Emergo E1. Precies op dat moment, zo had Onze Lieve Heer besloten, zou hij GENESIS 7 nog een keer dunnetjes over doen. Hij stuurde een actieve storing die kant op waardoor de voetbalwedstrijd steeds meer dreigde uit te draaien op een waterpolomatch. De hondstrouwe supporterschare van Luctor E1 liet er zich niet door afschrikken.

Sterker nog, er waren er die doodleuk in enkel een poloshirt de elementen durfden te trotseren. Niet toevallig de papa van Wout, een waterpoloër die aanstalte leek te maken om een frisse duik te nemen in het natuurbad van DOS'37. Zijn Vestifobie waarover we vorig jaar al schreven, blijkt hij nog niet van zich te hebben afgeschud.

De papa van Wout durft nog steeds geen jas aan. De blik van de papa van Sil is veelbetekenend

Alle supporters hadden zich goed voorbereid op de Oudtestamentische plensregens. Coach Robbie daarentegen moest tot zijn schrik bekennen dat hij zijn paraplu thuis had laten liggen. Maar hij was niet voor een gat te vangen. Met de wanhopige blik van een verzuipende puppy speelde hij in op het schulgevoel van het meegereisde Luctorpubliek. De papa van Glenn kon het niet langer aanzien en gaf hem een paraplu. Dankbaar nam de E1 coach het kleinood in ontvangst. Het exemplaar was van het formaat coctailparasolletje, groot genoeg dus voor de ranke Robbie.

Robbie heeft er zin in











Mooi, iedereen was er nu klaar voor, de wedstrijd kon beginnen. Na een voorzichtige openingsfase kreeg Luctor het ineens op zijn heupen. Rechtsbuiten Chiel leverde de bal op een presenteerblaadje af aan Ryan die beheersd de 0-1 binnenschoot. Als bedankje kreeg Chiel van Ryan even later de bal in de diepte aangespeeld maar Chiel wist het kadootje niet te verzilveren. Zijn twee doelpogingen werden gestopt maar spits Noah was er als de kippen bij om de derde terugvallende bal binnen te tikken: 0-2. Ook Gijs, die net was ingevallen drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd. Hij onderschepte een bal en speelde zichzelf vrij ter hoogte van het strafschopgebied van DOS'37. Bijna achteloos schoot hij daarop loepzuiver de bal tegen de touwen: 0-3. Alsof dat nog niet genoeg was deed de thuisclub zelf ook nog een duit in het zakje toen een Vriezenveense verdediger een voorzet van Chiel achter zijn eigen doelman werkte.

DOS'37 richt zich op
DOS'37 leek zichzelf knock-out te hebben geslagen. Zo leek het althans. De thuisploeg gaf zich namelijk nog lang niet gewonnen. Terwijl het steeds harder ging regenen richtte het zich op en ging het fysiek het gevecht aan met de lichtvoetige mooiweervoetballers van Luctor. De bezoekers hadden moeite met hun vele hoge stuiterballen waardoor DOS'37 vaker in de buurt van de goal van Sepp kwam. Hun linksbuiten ontsnapte aan de bewaking van Luctor en kon de 1-4 binnenschieten. Twee minuten later stond het alweer 2-4 nadat een vrije trap voor DOS'37 keihard werd binnengeknald.

De Vriezenveense fans hoopten stiekem op "Het wonder van Sportpark Het Midden". Helaas voor hen dacht Luctor daar anders over. De bezoekers kregen weer meer controle over het spel en hadden voor rust nog een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat gebeurde vooralsnog niet.

Ryan kleunt erin en knalt de paal tegen het aluminium

Dan moest het maar na rust gebeuren. Na wat schermutselingen (o.a. knal van Ryan op de paal) werd met hulp van de scheidsrechter de doelpuntloze periode, die al bijna een kwartier duurde (!), eindelijk doorbroken. Ryan werd in kansrijke positie in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt waarop de arbiter besloot tot een vrije trap/penalty voor Luctor. Er was even wat verwarring over de beslissing van de scheids. De bal werd zeker een paar meter achter de denkbeeldige penaltystip van het pupillendoel neergelegd. Was het dan een vrije trap? Nee dat was het ook niet want iedereen behalve de DOS'37-keeper moest achter de bal blijven. Het was een vrije strafschop of zoiets.

Ryan maakte het niets uit. Hij legde zijn ziel en zaligheid in de vrij bal en schoot de bal zo ongenadig hard richting de arme Vriezenveense keeper dat deze (net als Hans van Breukelen ooit bij penalty's van Kees Kist) spijt kreeg dat hij nog de goede kant opdook. Het projectiel liet brandsporen na op zijn keepershandschoenen waarna het zonder vaart te minderen het doel invloog: 2-5.

Ryan schiet genadeloos hard binnen


Het was het startschot voor een ijzersterke fase voor Luctor. Het weer was inmiddels ook wat opgeklaard en hier leken de Almeloërs op gewacht te hebben. Het schakelde over op gallery play en dat ging ze prima af. De 2-6 begon bij Teun die vanaf de linksbackpositie Glenn langs de lijn aanspeelde. De lange linksbuiten nam de loepzuivere pass niet aan maar liet hem geniaal tussen zijn benen doorglijden. Voordat de Vriezenveense rechtsback goed en wel wist wat er aan de hand was, was Glenn met bal en al langs hem heengeglipt en stormde op het doel af.

Glenn is er vandoor


Hij zag dat Chiel op rechts zich in kansrijke positie bevond en leverde hem met een subtiel passje (buitenkantje rechts) de bal aan. Chiel werkte hierop met een perfecte sliding de bal tegen de touwen. Een prachtgoal.

DOS'37 was verslagen maar het weigerde zich over te geven. Bij een onachtzaamheid van Luctor achterin kon het nog één keer wat terugdoen en verkleinde het de achterstand tot 3-6. Nu was het welletjes vond Luctor en schakelde nog een tandje bij. Ryan ontfutselde de bal van een Vriezenveense verdediger en knalde van dichtbij raak. Hiermee completteerde hij zijn hattrick.

Het mooiste bewaarde Luctor voor het laatst. Met een staaltje onvervalst tikki-takkavoetbal werd DOS'37 helemaal weggetikt door Ryan, Noah en Glenn. Het briljante rondootje eindigde bij Ryan die zijn vierde van de ochtend maakte. Een staande ovatie was zijn deel.

En zo sloten de jongens van coach Robbie de poulefase van het bekertoernooi in stijl af. Maximaal resultaat met oogstrelend voetbal, wat wil je nog meer. Luctor E1 is klaar voor de Hoofdklasse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten