vrijdag 26 februari 2016

Hoofdredacteur E1-blog blijkt grote fantast

Deze week is bekend geworden dat de hoofdredacteur van het Officiële Luctor et Emergo E1-blog het niet zo nauw neemt met de feiten. Het is gebleken dat al zijn artikelen op dit blog doorspekt zijn met uit de duim gezogen "feiten". Een journalist van Aavisie kwam hier achter nadat hij een artikel van het blog - dat ook overgenomen was door de Luctorwebsite - wilde gebruiken voor zijn eigen medium. 

In het stuk wordt beschreven hoe de coach van Luctor E1 - die zelf nog actief is als voetballer in Luctor 2 - een elleboog krijgt en daarbij een hoofdwond heeft opgelopen. Tot zover klopt deze informatie, maar daarna gaat het mis. Om het artikel extra spannend te maken verzon de blogauteur dat het slachtoffer met een traumahelicopter naar het MST is gevlogen om zich te laten helpen aan zijn snee in boven zijn oog. Ook schrijft hij dat 6 (!) traumachirurgen hem hebben geholpen om de snee dicht te lijmen en dat hij daarna van een charmante verpleegster een pleister en een kusje op de zere plek krijgt waarna hij met een kleurplaat en een doosje paracetamol naar huis wordt gestuurd.


De journalist van Aavisie ontging de absurditeit van het stuk en ging er zonder meer van uit dat een traumahelicopter daadwerkelijk was uitgevlogen voor een snee boven het oog. Hij plaatste het verhaal op de Aavisie-site en het TV-kanaal zonder te beseffen dat het voor het grootste deel was ontsproten aan de dikke duim van de hoofdredacteur van het Officiële Luctor et Emergo E1-blog.

Vrienden en familie van de Luctortrainer die het bericht lazen, schrokken zich een hoedje en belden gealarmeerd met het "slachtoffer" in kwestie.

Pas nadat Henriëtte Poelakker - verantwoordelijk voor PR bij Luctor et Emergo - de journalist belde en uitlegde dat het een kletsverhaal was, viel bij hem het kwartje. Maar het kwaad was al geschied. De mobiele telefoon van "het zwaargewonde slachtoffer" stond inmiddels roodgloeiend en de Luctorcoach werd overspoeld met ongeruste telefoontjes en tekstberichten.

Wij van het Officiële Luctor et Emergo E1-blog wisten na intensief speurwerk de fantaserende redacteur aan de veren te trekken en hem te strikken voor een interview.

Officiële Luctor et Emergo E1-Blog: wat vindt u van alle commotie?
Hoofdredacteur: Ik begrijp er niks van, het is een mooi verhaal.

OLEE1-B: Maar u hebt er toch van alles bij verzonnen?
Hoofdredacteur: Verzonnen.... verzonnen... wat is verzonnen? De mensen zijn geïnteresseerd in human interest. Dat krijgen ze van mij. Het moet niet te droog zijn, dan haken ze af. Ik schrijf wat de mensen willen lezen.

OLEE1-B: Ook als het niet waar is?
Hoofdredacteur: Tja, wat is waar? Da's een lastige. Ik zeg altijd: Je moet een goed verhaal niet dood willen checken.

OLEE1-B: Ook als dat zorgt voor verwarring bij de mensen?
Hoofdredacteur: Ja hallo, kan ik er wat aan doen dat de lezers niet nadenken? Diezelfde mensen hebben vast niet door dat dit vraaggesprek wat wij nu voeren ook uit de duim gezogen is en dat ik nu niet geïnterviewd wordt, maar dat dit artikel is ontsproten aan de fantasierijke geest van u en mij. Want u en ik zijn ook nog eens één en dezelfde persoon.

OLEE1-B: Daar heeft u een punt.
Hoofdredacteur: Onnie? Ik zou iedereen die mijn blog leest op deze plek of op de Luctorsite het volgende willen aanraden: Geniet, maar geloof met mate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten