zaterdag 27 februari 2016

Bekeravontuur Luctor-E1 voorbij na cupthriller

In het bekertoernooi trof Luctor E1 een oude bekende op de laatste zaterdag van februari. Het ging op bezoek bij ATC'65 E2. Een team van eerstejaars raspaardjes dat naar verwachting volgend jaar alle prijzen in het E-pupillenvoetbal gaat binnenslepen. In de najaarscompetitie hadden de jongens van coach Robbie en assistent Dilano tegen hen nog een pak slaag van 7-1 gekregen, maar dit keer was het een heel andere verhaal. Na een ijzersterke openingsfase van ATC vocht Luctor zich terug in de wedstrijd en draaide een 1-0 achterstand om naar een 1-2 voorsprong. Een bekerstunt hing in de lucht. Hierop maakte ATC er op zijn beurt weer 3-2 van. In een nagelbijter van een tweede helft kreeg Luctor grote kansen op de gelijkmaker maar in de slotfase profiteerde ATC via een snelle counter van de open ruimte die Luctor had gelaten. Eindstand 4-2. Ondanks de teleurstelling waren de fanatieke fans (ze waren de achtste en negende man geweest) trots op hun zonen. Als elke week zo spelen, dan kan het nog een heel mooi seizoen worden.



Voor u verder leest, eerst een waarschuwing: Dit artikel wordt in licht benevelde toestand geschreven omdat de Hertog Jan bijzonder goed smaakte op de verjaardag van de broertjes Jochem en Sander uit de F3 en D1. Het zou dus kunnen dat het waarheidsgehalte van dit verhaal niet het niveau haalt, dat u van dit blog gewend bent. Dat u het weet.

Afijn, Luctor E1 moest dus bekeren tegen ATC'65. Het wist dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen dan de vorige keer in de najaarscompetitie, toen het met 7-1 helemaal was weggetikt. Coach Robbie (die goed hersteld was van de levensgevaarlijke verwonding die hij afgelopen zondag had opgelopen, "de doktoren zijn zo knap tegenwoordig") besloot daarom om met een 3-2-1-opstelling te gaan spelen (in plaats van 3-1-2), om het flitsende countervoetbal van de vlugge Hengeloërs goed op te kunnen vangen.

Schot Sil gaat naast

Ondanks de goede bedoelingen van Robbie was de openingsfase duidelijk voor de gastheren. Met razendsnelle aanvallen bestookten ze de Luctordefensie die moeite had met het positiespel. Regelmatig maakten de Almelose verdedigers de verkeerde keuze welke man ze moesten dekken en op welke plek ze moesten staan. Dit resulteerde in twee grote kansen voor ATC die tot opluchting van Sepp over en via de paal naast gingen. Afgezien van een mooie rush van Sil wiens schot naast ging, stelde Luctor nog niet zoveel tegenover. Na een minuut of 10 was het raak voor ATC. Een lange rush van een Hengeloër die geen strobreed in de weg werd gelegd toen hij over de lengte van het veld marcheerde, eindigde met een schot op de paal. In de schermutseling die er op volgde vloog de bal uiteindelijk toch nog in het net.

De ban leek gebroken voor ATC en de toeschouwers langs de lijn dachten dat het nu wel eens hard kon gaan, net als de vorige keer. Maar het Luctor E1 van voor de winterstop is niet meer. Op mentaal vlak zijn de jongens duidelijk gegroeid. De 1-0 achterstand was geen domper voor de bezoekers, maar werkte juist als een wake-up call. Luctor nam het initiatief op het middenveld waardoor het spel zich meer en meer ging verplaatsten naar de helft van ATC.

Vooral Glenn, die gretig was ingevallen, maakte het de verdediging van ATC keer op keer lastig. Dit resulteerde in een aantal corners voor Luctor waarvan er één resulteerde in de gelijkmaker toen Gijs de bal via een verdediger in het doel kopte.

Gijs kopt via de verdediger raak

Na de 1-1 kreeg Luctor de smaak te pakken. Er werd met meer beleid gespeeld waardoor ballen nu veel vaker bij de juiste kleur terecht kwamen. Teun speelde Glenn aan op de linkerflank die goed wegdraaide en schitterend met zevensmijlslaarzen langs twee ATC-ers slalomde. Gijs wist wel raad met zijn pass en kapte zijn man uit waarna hij de bal bekeken binnenschoot. De wedstrijd stond op zijn kop! Even leek Luctor door te willen drukken, maar twee minuten later stond het alweer gelijk.

Dit schot eindigt nog in de muur maar niet lang daarna is het wel raak voor ATC

Een kanonskogel van een Hengeloër vloog recht op het hoofd van Chiel af die net op tijd kon bukken voor het vervaarlijke projectiel. Sepp hield geen rekening met de snelle reflexen van zijn verdediger waardoor de bal pardoes het doel in vloog: 2-2, dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kon het nog alle kanten op. Luctor stroopte de mouwen op want het voelde dat er meer in zat. Het ging brutaal weer op zoek naar de voorsprong en drong ATC terug op eigen helft. Gijs trakteerde zijn fans langs de lijn op een schitterende panna waarvoor hij een open doekje kreeg. Het uitpubliek was inmiddels zo warmgedraaid dat het zich manifesteerde als achtste en negende man. Ze creëerden een echte cupsfeer in het stadion.

Gijs kan nog net afgestopt worden na zijn panna

Hierdoor werd Luctor wellicht iets te overmoedig want het veld naar het doel van Sepp lag wel heel erg open. Uit een supersnelle counter sloeg ATC zijn slag. Over links spoot een Hengelose vleugelspits de diepte in eindigend in een dodelijk effectieve "binnentikker". Dit was even slikken voor Robbie's jongens. Maar ze pakten de draad gelukkig snel weer op. Glenn speelde Gijs uitstekend aan op links. Het publiek hield de adem in toen zijn schot langs de keeper van ATC vloog...."OOOOH!!"  .... gilden ze, want de bal knalde tegen de paal. Heel erg jammer maar Luctor bleef het gewoon proberen. Glenn en Noah kwamen nog enkele keren in scoringspositie maar de verdedigers van ATC zaten hen steeds dicht op de huid. ATC liet zien hoe er verdedigd moest worden.

Glenn wordt fel verdedigd

Met nog een paar minuten te spelen ging Luctor meer risico's nemen. Het probeerde de gelijkmaker te forceren door steeds verder vooruit te gaan spelen. Dit lag natuurlijk precies in het straatje van ATC, dat was immers de ploeg op voorsprong. Het hoefde alleen maar te loeren op foutjes van Luctor die ze met hun snelle voorwaartsen konden afstraffen. Vlak voor tijd gooide ATC daarmee de wedstrijd definitief in het slot. Een gapend gat in de Luctordefensie kon niet meer op tijd gedicht worden waardoor Sepp voor de vierde keer de bal uit het net moest vissen. Niet lang daarna blies de scheidsrechter zijn laatste fluitsignaal.

Het favoriete ATC won de wedstrijd en bekert verder maar Luctor had zijn huid duur verkocht. Robbie en Dilano zagen bovendien tot hun tevredenheid dat hun jongens opnieuw stappen hadden gemaakt. De rek is er nog lang niet uit bij Luctor E1.

Robbie troost èn complimenteert zijn jongens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten