zaterdag 6 februari 2016

Luctor E1 is er klaar voor

Op de eerste zaterdag van februari ontving Luctor E1 hoofdklasser Achilles'12 als afsluiter van de oefencampagne voor het voorjaarsseizoen. De vooraf hoog ingeschatte opponent was niet opgewassen tegen de technisch beter voetballende pupillen van coach Robbie en assistent Dilano. Luctor begon de eerste helft uitstekend en had in het eerste kwartier de wedstrijd al kunnen beslissen. Toen dit niet gebeurde, zakte het Almelose spel wat in. De 1-0 bij rust (mooie vrije trap Wout) was daarom wat aan de magere kant. In de tweede helft werd er orde op zaken gesteld, goals van Gijs, en twee keer Glenn brachten een 4-0 eindstand op het scorebord. Een overwinning waar helemaal niets op af te dingen viel. Luctor E1 kan de competitie dus met vertrouwen tegemoet zien.



In het carnavalsweekend kende Luctor E1 een mooie afsluiter van de voorbereiding van het voorjaarsseizoen met een wedstrijd tegen Achilles'12 uit Hengelo. Er was de afgelopen tijd volop getraind op nieuwe spelpatronen en verbetering van het samenspel. Tegen Achilles'12 was het zaak om de puntjes op de i te zetten. Iedereen was benieuwd of Luctor tegen de hoofdklasser kon tonen dat het stappen had gemaakt.

Maar voordat de wedstrijd begon was het voor de fans eerst tijd voor een bakkie in de Luctorkantine. Niet iedereen was even okselfris aan de carnavalszaterdag begonnen. Dat had alles te maken met de festiviteiten van de avond ervoor. Dat gold ook voor assistent-trainer Dilano die kampte met opstartproblemen. Op zijn leeftijd is het herstelvermogen van zijn lichaam echter nog optima forma.
Naar eigen zeggen had hij slechts een douchebeurt nodig om zijn hoofd weer helder te krijgen. En een Fristi.

Voor de papa van Chiel - inmiddels van middelbare leeftijd - gold dat helaas niet. Tegen beter weten in probeerde hij met een bekertje koffie zijn machine weer aan de praat te krijgen.

"Heer ik bid u: schenkt ons vandaag de overwinning en vergeef  Dilano en de papa van Chiel hun zonden!"

Het contrast met de fris en fruitige Luctorspelers op het kunstgrasveld was groot. Van opstartproblemen was hier geen sprake. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd met dominant pressingvoetbal. De oplettende toeschouwer viel het hierbij op dat coach Robbie zijn twee meest ervaren krachten Gijs en Glenn op de bank had laten beginnen. De aanvoerdersband van Gijs prijkte daarom nu om de arm van de Benjamin van het team, Noah. "Kan'ie daar vast aan wennen voor volgend jaar" aldus Robbie.

Luctor kreeg in de beginfase een handvol kansen uit goed uitgespeelde aanvallen die allemaal geen doel troffen. Zo kreeg Teun twee mogelijkheden maar de ballen die hij kreeg waren net iets te scherp om er goed de voet tegen aan te zetten.

Voorzet net te scherp voor Teun
Ook Noah en Ryan hadden de openingstreffer op hun schoen maar vonden het net niet. Dat deed Wout wel uit een directe vrije trap (binnen het strafschopgebied nota bene) die werd gegeven na een onreglementaire tackle op Ryan. De linksback leek het niet uit te maken dat de tweemansmuur op slechts 3 meter van de bal mocht staan. Het maakte ook niets uit want met zijn gevoelige linkervoet krulde hij de bal dodelijk eenvoudig in de linker bovenhoek.

Wout krult met dodelijke precizie de bal in de linkerbovenhoek. De keeper van Achilles ziet de bui al hangen.
Hoewel de ban gebroken was voor Luctor, werd het spel van de thuisploeg nu wat slordiger. Achilles profiteerde een paar keer van Almeloos balverlies waardoor Sepp ook in het spel betrokken werd. Één keer moest hij de bal zelfs buiten het strafschopgebied met de handen keren net voordat een aanstormende Hengeloër uit kon halen voor de gelijkmaker. De scheidsrechter gaf een directe vrije schop maar hield de kaarten gelukkig op zak. Sepp mocht dus blijven staan en keerde de daaropvolgende vrije trap bekwaam.

Vrije trap is een prooi voor Sepp
Hoewel het nog een paar dotten van kansen kreeg, lukte het Luctor tot het rustsignaal niet meer om het ritme terug te vinden, tot zichtbaar en hoorbaar ongenoegen van sommige spelers. Coach Robbie zag dat hij even een peptalk moest geven om zijn team weer in het gareel te krijgen.

Dit lukte wonderwel. In de tweede helft was Luctor weer helemaal bij de les. Hoewel het samenspel waar zo op getraind was, een ruime voldoende kreeg, bleken het de individuele acties die beslissend waren voor de wedstrijd. Het was Gijs die op karakter een bal wist te onderscheppen en ondanks verwoede pogingen van de Achillesverdediging om hem af te stoppen, schoot hij onberispelijk de 2-0 binnen.

Gijs ontworstelt zich aan zijn verdediger en schiet de 2-0 binnen

De 2-0 gaf Luctor wat lucht waardoor het vrijuit kon voetballen. Er viel genoeg te genieten voor het publiek. Uit een corner scoorde Glenn bijna een wondergoal achter zijn standbeen en ook zijn punter die op de lat uiteenspatte na een fraaie solo mocht er wezen.

Glenn heeft iets moois in gedachten: een bal achter zijn standbeen


Achterin was het Teun die een uitmuntende wedstrijd speelde. Alles wat naar een Hengelose aanval rook maakte hij onschadelijk waarna hij in de omschakeling steeds weer een blauwhemd in de mêlee van spelers wist te vinden, die hij dan loepzuiver aanspeelde. Al zijn ballen kwamen aan.

Uiteindelijk kreeg de onvermoeibare Glenn loon naar werken. Op eigen kracht scoorde hij twee prachtige doelpunten waar een solo aan vooraf ging.








Bij 4-0 probeerde Achilles met de moed der wanhoop de stand een voor hen nog iets draaglijker aanzien te geven. De doelpogingen die daaruit ontstonden konden Sepp niet werkelijk in verglegenheid brengen. Hij wist zijn doel vrij eenvoudig tot het eindsignaal schoon te houden, hiermee was hij zichtbaar erg in zijn nopjes.

En zo bleef het dus 4-0. Een schitterend resultaat tegen een gerenommeerde tegenstander. Volgende week gaat de competitie echt beginnen. We kunnen gerust zijn, Luctor E1 is er helemaal klaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten