dinsdag 2 februari 2016

E1 ziet Luctor 1 winnen van AZC

In de eerste wedstrijd na de winterstop waren de jongens van coach Robbie en assistent Dilano uitverkoren om Luctor 1 aan te moedigen als Team van de Week. Tegenstander was AZC uit Zutphen. De pupillen zwaaiden fanatiek met de blauwgele vaandels en schreeuwden hun kelen schor met lofuitingen voor hun Luctorhelden. Ook zongen ze wat minder complimenteuze rijmpjes voor de bezoekers uit de hanzestad.

De verbale inspanningen van Luctor E1 leken hun doel niet te missen. Luctor had het eerste half uur het betere van het spel. Dit vertaalde zich in vele kansen voor de thuisploeg maar deze werden op één na allemaal niet benut. Lars Ten Hoeve opende de score na een mooie aanval over rechts. Hij kopte onhoudbaar binnen in de linkerhoek. In het laatste deel van de eerste helft kwam AZC een paar keer dicht bij de gelijkmaker maar coach Durmuşoğlu zag tot zijn tevredenheid dat de 1-0 stand tot de rust werd vastgehouden.

In de pauze kon Michael Bolkesteyn zich gaan omkleden (hij liep voor rust nog in zijn gewone kloffie rond, zijn spijkerbroek was trouwens vergeven van de gaten, de jeugd van tegenwoordig....)
Bolkesteyn bleek een gouden wissel te zijn. Zijn invalbeurt gaf weer diepte aan het spel van Luctor en na een lange sprint was hij het die  Harm Ligtenberg in staat stelde om de 2-0 binnen te schieten. Lange tijd leek het bij 2-0 te blijven maar in de laatste 10 minuten werd het toch nog even spannend. AZC scoorde de aansluitingstreffer en gooide er een slotoffensief uit. Het werd nog een paar keer hachelijk voor het doel van Niels Middelkamp voordat Tayyar Kaya vlak voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Eindstand 3-1, een goede, verdiende overwinning voor de ploeg van Kenan Durmuşoğlu en een uitstekende basis om de tweede seizoenshelft op voort te bouwen.

Hieronder ziet u nog een korte beeldimpressie.