zaterdag 24 oktober 2015

Luctor E1 tankt zelfvertrouwen in spektakelstuk

In de eerste knock-out-ronde van het bekertoernooi heeft Luctor E1 zich weer eens van zijn beste kant laten zien. Het ging op bezoek bij Den Ham E1, een team uit de andere hoofdklasse. Het duurde een tijdje voordat de wedstrijd echt los kwam maar toen vielen de goals dan ook als rijpe appelen. De 0-1 voorsprong bij rust werd in het tweede bedrijf met een paar snelle aanvallen uitgebouwd naar 0-3. Den Ham kon een paar keer wat terugdoen maar omdat Luctor ook bleef scoren kwam de voorsprong nooit meer in gevaar. Gezien het aantal kansen voor de bezoekers had de stand zomaar in de dubbele cijfers kunnen belanden. Uiteindelijk werd het 'slechts' 4-6, een stand waarmee iedereen prima kon leven. 

Chiel scoort schitterend uit een moeilijke hoek
Waar veel teams in het tweede herfstvakantieweekend een vrije zaterdag konden opnemen, moest Luctor E1 de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi afwerken in Den Ham tegen de plaatselijke VV. De bekerpot kwam als een welkome afwisseling van de competitie voor de jongens van Luctor E1. Na een reeks van vervelende nederlagen snakte het naar een goed resultaat. De bekerwedstrijd tegen VV Den Ham kwam daarvoor als geroepen. Het team uit de noordwestelijke hoek van Twente was geen onbekende voor coach Robbie en zijn jongens.

In de allereerste wedstrijd van Luctor E1 - in de voorbereiding voor het huidige seizoen - werd deze ploeg al met 6-2 verslagen. Een overwinning lag daarmee in de lijn der verwachting, wat aan de vrolijke gezichtjes op de verzamelplek voor de Luctorkantine was af te lezen. Maar er was nog meer reden voor optimisme. De afgelopen week was er superscherp getraind door de jongens van Robbie. Goede inzet, slim positiespel, hoog tempo en felle duels, alles klopte.

Coach Robbie was trots dat zijn jongens het zo goed hadden opgepakt. Hij stelde tevreden vast dat het team besefte dat het wat had recht te zetten na de reeks van teleurstellende prestaties van de laatste tijd.

Klaar voor vertrek
Vol goede moed vertrok de ploeg en de tot nog toe grootste supporterskaravaan van dit seizoen dan ook naar Sportpark De Rohorst in Den Ham. Net als bij de verre uitwedstrijd tegen De Esch was coach Robbie de karavaannavigator en ook nu presteerde hij het om zijn chauffeur - dit keer de papa van Ryan - verkeerd te laten rijden. Voetbaltechnisch heeft hij zijn zaakjes altijd prima voor elkaar, maar op het gebied van richtingsgevoel doet hij het nauwlijks beter dan de gemiddelde vrouw. Je kan ook niet alles hebben.

Gelukkig zag de coach ruim voor Ommen dat ze verkeerd zaten en dirigeerde hij de stoet auto's alsnog naar De Rohorst. De grote schare Luctorfans die gezamenlijk het sportpark betraden maakten veel indruk bij het thuispubliek, dat zich numeriek in de minderheid wist.

Vol uitvak
De kantine van VV Den Ham deed dus goede zaken, want alle Almelose fans hadden wel zin in een kopje koffie. Voor het luttele bedrag van 50 cent (mits besteld voor 12 uur 's middags) kreeg je het nog in een porceleinen kopje ook. De rokers onder de koffiedrinkers moesten overigens wel genoegen nemen met een kartonnen bekertje.

Uw verslaggever en zijn vrouw namen plaats aan de tafel waar ook de papa en opa van Noah zaten. Ook zijn kleine broertje Mick genoot er van een flesje fris. Het was grappig om te zien hoe netjes de kleine Mick is opgevoed want de flinke klodder spuug die hij op de kantinetafel had gemorst zoog hij meteen weer keurig netjes op van het tafelblad. Zijn vader en opa hadden niks in de gaten.

Na de koffie was er nog gauw even tijd voor uw verslaggever om de warming-up te bekijken. Twee leden van de harde kern - de papa's van Gijs en Wout - stonden er al. Het leken wel twee tweeëiïge tweelingbroers hoe ze zo gebroederlijk naast elkaar stonden in hun splinternieuwe identieke blauwe donsjackjes. De papa van Gijs had de papa van Wout eerder deze week na lang aandringen weten over te halen om mee de stad in te gaan, in een poging om hem van zijn vestifobie af te helpen. (Zoals de trouwe E1-volger weet, lijdt de papa van Wout aan een zeldzame angst voor jassen) "Kom nou gewoon met de stad in Richard.... dan koopt vie saam'n 'n mooi jeske vuur ons beid'n." zei de papa van Gijs tegen de aarzelende papa van Wout. Tot zijn verbazing stemde hij in.

Toen ze eenmaal samen in de winkel waren kreeg hij bijna weer een terugval. Al die jassen die daar hingen, waren toch wel bijzonder intimiderend. Gelukkig kreeg de papa van Gijs hem snel weer in het gareel. "Wee'j wat Richard? Koop ik dezelfde jas as oe. Dan loop'ie ok nie allenig veur gek". Het was een geniale vondst van de papa van Gijs. En zo gebeurde het dat we voor het eerst sinds mensenheugenis de papa van Wout weer eens in een jas konden zien rondlopen.

Buurman en Buurman in hun nieuwe aanwinst

Maar goed we dwalen af, terug naar de wedstrijd.

Luctor mocht aftrappen en was meteen al gevaarlijk via een schot van Gijs. Daarna kwam de wedstrijd in een rustiger fase want beide teams stonden verdedigend goed opgesteld. Het was moeilijk voor de aanvallende partijen om openingen te vinden. Luctor meldde zich nog het nadrukkelijkst op de helft van de tegenstander, maar veel uitgespeelde aanvallen waren er niet te zien. Één keer lukte het Luctor toch via Ryan om een bres te slaan in de hechte Hamse defensie. Hij wurmde zich op rechts langs zijn directe tegenstander en zette het op een lopen in de van hem bekende karakteristieke stijl van een marinier op een stormbaan. Na een indrukwekkende sprint had hij nog genoeg energie voor een hard schot dat onhoudbaar tegen de touwen vloog.

Ryan opent de score. Teun leeft erg mee.
Dat mag gevierd worden

De ban was gebroken dacht iedereen, maar dat viel tegen. Den Ham toonde veerkracht en kreeg iets meer grip op het spel. Er kwamen kansjes voor de thuisclub die allen Sepp niet werkelijk in verlegenheid brachten. Éénmaal deed Luctor zichzelf bijna de das om toen een te korte terugspeelbal bijna de gelijkmaker voor Den Ham bracht. De aanvaller van Den Ham kreeg twee pogingen om binnen te schieten maar Sepp en Sil maakten ombeurten beide schoten onschadelijk. Tot de rust gebeurde er niet meer zo veel.

Dat was na rust wel anders. De peptalk van coach Robbie had kennelijk zijn vruchten afgeworpen want Luctor was nu veel feller. Ook was er meer beweging in het spel van de bezoekers, die vaker dan voor rust op avontuur gingen. Zo rende Teun op linksback een keer bij zijn man weg waarna hij een rush over de hele lengte van het veld afsloot met een schitterende voorzet. De keeper van Den Ham kon de bal met een uiterste krachtsinspanning nog net voor Noah weggrissen.

Het was de voorbode voor meer Almelose doelpunten. De eerste twee hiervan kwamen van de voet van Chiel. Vooral de 0-2 was er een om in te lijsten. Uit een onmogelijke hoek vond hij op rechts toch nog een gaatje (zie foto bovenaan dit artikel) tussen Noah en de keeper waarin hij de bal wist te rammen. Vijf minuten later verdubbelde hij zijn persoonlijke score met een intikker na een bekeken combinatie met Glenn.

Chiel krijgt de bal op een presenteerblaadje van Glenn
Het was nu Luctor wat de klok sloeg. Het kreeg een rits aan kansen, maar de scherpte voor de goal was even weg. Een kopbal van Sil en een prachtig lobje van Glenn gingen net over en een lange corner van Teun kon net niet door Noah worden binnengewerkt.
Toen de Luctorstorm weer even ging liggen maakte Den Ham uit het niets de 1-3 tot grote schrik van de harde Luctorkern. Ze zouden het toch niet weer uit handen geven? Nee, dat gebeurde niet.

Den Ham probeerde het nog wel maar raakte vermoeid. Het liet gaten vallen waar het gebroederlijk opererende aanvalsduo Glenn en Ryan optimaal van profiteerde. Ze scoorden beiden één keer en brachten zo de stand op 1-5.

Glenn scoort 1-4...

...en legt even later de bal panklaar voor de volledig vrijstaande Ryan... 

...die simpel 1-5 maakt
De wedstrijd zat nu in de Luctortas. De Almeloërs geloofden het vanaf dit moment wel en schakelden een tandje terug. Het ging ook wat nonchalanter spelen waardoor Den Ham weer een paar keer kon opduiken voor het doel van Sepp. Uit één van hun aanvallen scoorde het 2-5.

Glenn en Ryan keken elkaar nog eens aan met een veelbetekenende blik. We moeten er nog eentje bij maken leken ze te denken. Zo gezegd zo gedaan. voor de zoveelste keer deze wedstrijd vond het aanvalsduo elkaar in een pas-de-deux. De hattrick voor Ryan was hiermee compleet: 2-6.



Voor de zoveelste keer vonden Glenn en Ryan elkaar in een succesvolle aanval: 2-6
Nu was het echt klaar wat Luctor betreft. Den Ham dacht hier echter anders over. Ondanks dat het een verloren wedstrijd speelde bleef het strijden tot de laatste minuut. Luctor was in gedachten al begonnen met de tas inpakken en liet Den Ham nog twee keer scoren in de slotfase. Een klein smetje op een verder schitterende wedstrijd van Luctor E1. Einduitslag 4-6 voor Luctor, prima resultaat.

Bij het penaltyschieten maakten de veldspelers van Luctor het feest compleet door alle ballen vanaf de stip binnen te schieten. En het was al zo'n feestelijke dag want Chiel en Wout waren ook nog eens jarig. De papa's van de twee feestvarkens namen in de kantine van De Rohorst nog gauw hun 'laatste koffie van die dag' zoals ze het noemden. Wat ze daarna dronken laat zich raden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten