zondag 3 april 2016

Peuken Hier begint nieuwe episode met nederlaag tegen aartsrivaal Luctor

PH - Almelo de roemruchte club uit Almelo-Noord had zich het openingsfeestje ter ere van de nieuwe naam van de sportvereniging iets anders voorgesteld. Aartsrivaal Luctor et Emergo won de Almelose derby overtuigend waardoor het vroegere Prins Hendrik de titel in de Eerste Klasse zo goed als zeker op zijn buik kan schrijven. De bezoekers waren over grote delen van de wedstrijd heer en meester. 

PH heeft sinds kort een nieuwe naam. De club die in 1916 is opgericht, ging sinds 1917 als Prins Hendrik door het leven. Al langer gingen er stemmen op binnen de vereniging of het nog wel van deze tijd was om een sportvereniging te noemen  naar de prins gemaal van koningin Wilhelmina, een roemruchte schuinsmarcheerder van wie bekend is dat hij een handvol buitenechtelijke kinderen verwekte bij verschillende maîtresses. De meeste clubleden hadden sowieso geen flauw idee waar de letters PH voor stonden.

Er werd door het clubbestuur een taskforce opgericht met de opdracht om de PH-afkorting een make-over te geven. PH wilde zich als een maatschappelijk betrokken club op de kaart zetten met een nieuwe naam die positiviteit uitstraalde. Daarom vielen namen als Pootje Hakers en Pis Hondjes (zoals de club liefkozend genoemd wordt door leden van omliggende verenigingen) al gauw af. Na lang beraad en drie stemrondes kwam er uiteindelijk een winnende naam uit de bus. Op 1 april 2016 onthulde secretaris Fried Lubbers met gepaste trots de nieuwe naam. Vanaf die dag gaat de Almelose club door het leven als Peuken Hier.

Fried Lubbers legt uit. "De nieuwe naam is genoemd naar het bord "Peuken Hier" dat al sinds jaar en dag voor onze ingang van het clubhuis prijkt. Dit bord maant de mensen om hun sigarettenpeuken niet op de straat te gooien maar netjes in het Kroon Oil afvalvat naast de ingang. Wij als club willen met de nieuwe naam Peuken Hier de kernwaarden orde, netheid en milieubewustzijn uitdragen."


De eerste wedstrijd waar de club zich aan het thuispubliek als Peuken Hier voorstelde was tegen aartsrivaal Luctor et Emergo. Peuken Hier 1 was er alles aan gelegen om de nieuwe start met een klinkende overwinning te bekronen om de aansluiting met koploper Stevo in de Tweede Klasse J te behouden. Hier dacht de buurman van Sportpark De Horst anders over. Luctor et Emergo 1 was vanaf minuut één de baas op het veld terwijl Peuken Hier zijn favorietenrol geen moment kon waarmaken. De blauwhemden domineerden het eerste half uur en zagen enkele kansen op lat en paal stranden. Ook werd een doelpunt van Luctorspits Lars ten Hoeve afgekeurd wegens buitenspel. De thuisclub kon hier niet veel meer dan enkele speldenprikken tegenoverstellen. De 0-1 die Davey Groothedde aantekende was dan ook dik verdiend. In het laatste kwartier voor rust beet Peuken Hier iets meer van zich af. Het kwam vaker op de helft van Luctor maar echt grote kansen leverde het niet op.Vlak na rust ontplofte de wedstrijd toen Sten Middelkamp de 0-2 maakte nadat vlak ervoor Lars ten Hoeve de bal met de hand leek te hebben gecontroleerd. De scheidsrechter wees naar de middenstip tot woede van alles en iedereen van Peuken Hier. De hevig protesterende Robin Nijmijer ging hierbij volgens de scheidsrechter over de schreef en stuurde hem met rood van het veld. Vanaf dat moment was de derby gespeeld. Luctor wreef nog extra zout in de wond toen Lars ten Hoeve 0-3 maakte. In de slotfase redde Dewi Pierik nog de eer voor Peuken Hier waarmee de eindstand van 1-3 een feit was.

Na afloop lieten de spelers van Luctor er geen misverstand over bestaan wie er de baas was in Almelo-Noord. Dat was Luctor et Emergo 1. Vanuit de gastenkleedkamer zongen ze vrolijk "Het is stil aan de overkant!". De thuisclub moest erkennen: ze hadden alleen de Peuken Hier, want Luctor had de punten daar.

De spelers van Luctor vieren de overwinning voor het nieuwe bord van Peuken Hier
Geen opmerkingen:

Een reactie posten