zaterdag 15 augustus 2015

De Tukkers krijgen pak slaag van Luctor

In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2015/2016 heeft Luctor E1 meteen zijn visitekaartje afgegeven. In de uitwedstrijd tegen De Tukkers kende Luctor geen genade met de boerenknullen uit Albergen. De Tukkers werd vanaf de aftrap overrompeld en moest voor rust liefst 6 tegengoals uit het net vissen. Daarna geloofden de jongens van coach Robbie het wel en voetbalden ze op de handrem. De Tukkers kon wat terugdoen en redde hiermee de eer. Eindstand 2-8.

Eigenlijk stond op de derde zaterdag van augustus een thuiswedstrijd tegen De Zweef E1 op het programma, maar enkele dagen voor de wedstrijd werd coach Robbie gebeld dat de ploeg uit Nijverdal niet genoeg mensen had, om met een representatief team naar Almelo af te reizen. Dit gooide zijn tot in de puntjes geregelde voorbereiding enigszins in de war, maar coach Robbie was niet voor een gat te vangen. Na wat heen- en weergebel vond hij De Tukkers E1 bereid om als invaller te dienen, mits de wedstrijd in Albergen afgewerkt kon worden. Dat vond coach Robbie prima.

Albergen-uit is immers goed te doen. De papa van Wout vond het zelfs zó goed te doen, dat hij getooid in bermuda en teenslippers samen met zijn jongste spruit Gijs, op de fiets naar Sportpark 't Loarkamp reed. De rest van de harde kern ging toch liever met de auto. De papa van van Teun wou net de A2 van zijn vrouw starten toen de papa van Sepp riep: "Je kan ook met ons mee, al die auto's achter elkaar is nergens voor nodig". Dat vond de papa van Teun eigenlijk ook wel en het was ook wel gezellig.

De eerste helft van de reis naar Albergen verliep voorspoedig maar eenmaal in Albergen aangekomen bleek dat de weg naar het sportpark op de schop lag. Het verkeer werd omgeleid door de woonwijk en iedereen reed aanvankelijk bijna het dorp weer uit. Uiteindelijk vonden de meest uitgeslapen deelnemers van de karavaan via een pad over een bedrijfsterrein een sluiproute naar 't Loarkamp. De minder uitgelapen supporters parkeerden hun auto bij het begin van de wegversperring en moesten een flink stuk lopen over de opgebroken weg. Ze werden enthousiast verwelkomd door de eerste Luctorgroep.

Deelnemers worden binnengehaald op de Via Gladiola Albergia
De trootsteloze weg naar 't Loarkamp stak schril af tegen het sportpark zelf. De Tukkers had de zaakjes prima voor elkaar. De papa van Teun merkte op dat het leek of elke toko uit Albergen e.o. een bord langs het veld had hangen. Drie rijen dik hing het vol. Daar kon de papa van Sepp, die onlangs is toegetreden tot de sponsorcommissie van Luctor, nog een puntje aan zuigen.

Werk aan de winkel voor het jongste lid van de sponsorcommissie
Voor de kantine waren een paar Albergse dames een marktkraampje aan het uitstallen. Hier werd tweedehands voetbalkleding die leden van De Tukkers hadden ingebracht voor een prikkie aangeboden. 70% van de opbrengst was voor de verkopers en 30% voor de club. "Da's een goed idee" vond de mama van Sepp, wier vingers jeuken om ook wat leuks en nuttigs voor Luctor te gaan doen.

Wie maakt me los?

Inmiddels waren de jongens begonnen aan de warming-up en zochten de fans een plekje in het vriendelijke ochtendzonnetje langs de lijn. De spelers van De Tukkers leken fysiek iets meer in huis te hebben dan de frêle knaapjes uit Almelo. Dit zie je wel vaker bij voetbalclubs van plattelandsdorpen.
Scheidsrechter van dienst was de coach van De Tukkers E1. Een man met talent voor multitasken want tijdens de wedstrijd bleek dat hij zowel kon fluiten (wat hij prima deed) en fanatiek coachen. Sommige Luctorfans vonden het eigenaardig dat hij twee petten op had, maar maakten er geen punt van, gezien het scoreverloop.

Binnen een minuut na de aftrap lag de bal namelijk al in het Tukkersdoel. Gijs slalomde behendig langs een paar Tukkers en speelde de geheel vrijstaande Glenn aan die een klein gaatje in de korte hoek ontwaarde en onberispelijk binnenschoot. De 0-2 en 0-3 lieten niet lang op zich wachten want De Tukkers waren in een royale bui. Een Albergse verdediger verraste zijn keeper toen zijn tikkie-terug met een sierlijke boog in het doel plofte. Daarna was het de beurt aan de goalie die de bal pardoes inleverde bij Glenn. Deze nam het kadootje dankbaar aan en tikte simpel binnen.

Het was nu wel duidelijk: De Tukkers, ingedeeld in de 1e Klasse, was meer dan een maatje te klein voor hoofdklasser Luctor. De bezoekers waren technisch en tactisch veel verder dan hun tegenstander en konden zonder zich bovenmatig in te spannen de wedstrijd uitspelen. De Tukkers kwamen in de eerste helft bijna niet in de buurt van keeper Sepp die maar één redding hoefde te verrichtten en uit de actie in de rebound zag hoe de bal via lat en paal weer het veld in stuiterde. Qua geluk was Luctor dus ook al beter dan De Tukkers.

Dat was meteen het laatste wapenfeit in het eerste bedrijf van De Tukkers. Luctor schotelde het meegereisde publiek daarentegen nog een paar juweeltjes van doelpunten voor. Als eerste kopte Sil een corner van Chiel snoeihard tegen de touwen.

Sil kopt genadeloos binnen

Daarna stuurde Teun met een bekeken volley Ryan in de diepte waarop de Luctorspits uiterst precies in de linkerhoek binnenschoot.

Ryan schiet ijskoud raak

De mooiste goal was voor Glenn. Met een magnifieke lob stuurde hij de te ver voor het doel staande keeper van De Tukkers het bos in en completteerde hij zijn hattrick.

Hattrick voor Glenn na magnifieke lob

0-6 bij rust. Even bijtanken want het was verradelijk warm. De bidons gingen van hand tot hand. Ook werden er sponsjes boven het hoofd uitgeknepen ter afkoeling, dat was lekker.




















Shirtje te heet gewassen?

De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Dit dachten de jongens van Luctor ook. In het tweede bedrijf schakelden ze een paar tandjes terug en begonnen er ook wat pijntjes op te spelen bij de Almeloërs. De Tukkers hadden hier geen last van. Het speelde na rust op vol vermogen en wist zowaar de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Een vrije trap van buiten het strafschopgebied stuiterde achter de doellijn van Sepp weer het veld in maar werd toen alsnog binnengekopt. Dit gebeurde overigens bij een 0-7 stand want even daarvoor had Wout een corner ineens binnengeschoten.

Wout scoort fraai ineens uit een corner wat helaas niet iedereen meekreeg
Luctor had in de tweede helft makkelijk in de dubbele cijfers kunnen komen als men voorin iets effectiever met de kansen was omgesprongen. Uit de vele mogelijkheden wist alleen Noah nog te scoren (na goed voorbereidend werk van Wout en Glenn). Eindstand 2-8, niet spannend maar goed voor 'de moraal' zullen we maar zeggen.



Na de wedstrijd werd onder het genot van een bakkie en een sigaretje nog even nagebabbeld waarna iedereen met een tevreden glimlach weer terugreed naar Almelo.

"Gebruikt in deze dure tijden, uw rookwaar tot aan het bitter einde!"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten